.

.

tisdag 31 januari 2017

En bra dag

I morse hörde jag en klar röst som ropade p mig från övervåningen.
Det var Nelli som stod vid trappan. Det är första gången hon går ur sängen, annars brukar hon gråta för att jag inte är där, eller ropa på mig.
Idag var även Leo på okej humör, glad är att ta i men å andra sidan den enda morgon han har varit glad slutade ju på sämsta tänkbara sätt så......
Han åt sin macka och oboy utan problem och klädde på sig utan problem.
En bra dag ❤

lördag 28 januari 2017

Middag

Ikväll har vu varit borta på middag.
Dom har en son som är 6 månader äldre än Nelli men tyvärr om man får säga så så var det en annan flicka där och dom hade redan kommit igång att leka när vi kom. Men Nelli är så snäll och duktig så hon lekte ned alla leksakerna själv och hade kul. Dom har en stor hund också och det tyckte hon var jätte kul..
Vi hade bara Nelli och Robin med oss för Leo ville verkligen inte och jag är trött på att bråka med honom jämt så då fick han vara hemma. Lika bra för annars hade han gnällt hela kvällen om att vi skulle åka hem, men Robin gillar middagar och sånt så jag tror att han hade kul.
Nelli sov på eftermiddagen ända till kl halv fem så hon höll sig vaken bra länge. Vi var inte hemma förrän halv elva på kvällen.





fredag 27 januari 2017

Sovdags

Ikväll var det tre stycken som lyssnade på snövit.
Tyvärr väntade vi för länge med att gå och lägga oss så Nelli var övertrött och växlade mellan bus och gråt.



Sagostund på biblioteket

Idag var vi på på sagostund på biblioteket p gud vad bra det var. Hon berättade en saga och så sjöng vi några sånger och Nelli tyckte att det var så roligt.







God morgon

Idag vaknade Nelli när väckarklockan ringde

Här sitter jag döende av trötthet.

Här sitter trött Nelli

En piggare Robin.




Det var riktigt fint med ett ljust sträck på himlen men det blev inte lika fint på kort.


torsdag 26 januari 2017

Leos klassföreståndare kom undan med den här händelsen också.
Rektorn berättade att hon bara hade gjort det hon tyckte var bäst för Leo, hon tyckte att historia lektionen var lång och att man skulle läsa mycket.
Men jag är så arg.
Hon vet inte vad som är bäst för Leo för hon känner honom inte och dessutom hur kan hon tycka att det bästa är att säga till ett barn med ADHD när han ska gå in i klassrummet att han inte får det? Han behöver struktur och tydliga instruktioner och då ändrar hon planerna i sista sekund och rektorn bara köper hennes sjuka bortförklaringar om att hon vill Leos bästa.
Han grät halva dan och stack från skolan tack vare henne.

Morgon rutiner?

Tänk så fort man kan byta rutiner och knappt komma ihåg hur det var förut.
Från början gick vi upp vid 6:45 jag väckte killarna och gav dom frukost, väckte Nelli gav henne nåt att äta. Sedan bytte jag blöja och klädde på henne.
När hon var liten gick det ganska fort men ju äldre hon blev ju längre tog det och med tiden ville hon inte heller äta frukost.
Nu är Leo sjukskriven och det gick väldigt fort att få nya rutiner.
Robin och jag går upp sju, oftast kommer jag ner vid 7.15 och gör frukost till honom och sen går han till skolan. Ungefär vid åtta vaknar Nelli och jag väcker Leo.
Han går straxt innan nio och då går Nelli på pottan och jag försöker få i henne frukost.
Oftast är hi klara vid tio.
Det är lite skillnad mot förut då vi lämnade killarna i skolan åtta och var hemma och helt färdiga att göra vadsomhelst kvart över åtta.
Det enda tråkiga är att jag inte går med till skolan längre men Leo vill inte och Robin kan jag inte gå med eftersom både Nelli och Leo sover då.

onsdag 25 januari 2017

Kyrkan

Första gången på flera månader.
Det har varit så mycket sista månaderna med sjukdomar, Leo och jullovet











måndag 23 januari 2017

En av dom värsta dagarna hittills

Idag har jag mått så dåligt så det finns inga ord som kan beskriva det.
Det sjukaste i det hela är att har mått dåligt över att Leo gick till skolan bubblande glad, han vill vara med i klassrummet och då får man lyssna på musik på Ipaden med hörlurar, förra veckan hade han inga hörlurar och lyssnade på musik ändå och störde och fick gå ut ur klassrummet.
Idag sa han glatt att jag tar med mig egna hörlurar så jag inte stör. Han skyndar sig iväg så han inte ska komma försent och nästan fnittrar av glädje.
En kvart senare ringer han och vill komma hem. Han fick inte gå in i klassrummet för att han ska få en ny assistent så rektorn hade planerat att Leo gammla assistenten nya assistenten Leo och rektorn skulle träffas och prata. Jag bestämmer med rektorn på telefonen att Leo får gå in på lektionen 9,50, efter resten. Klockan tio ringer Leo och gråter och har stuckit från skolan. När han kommer till klassrummet säger läraren att han inte får komma in.
Jag ringer rektorn som sitter i möte hela dagen. Han återkommer klockan halv åtta på kvällen och då tappar vi fokus på klassföreståndaren för han berättar att Leos nya assistent inte vill byta jobb och därför så kommer han inte vara Leos Assistent.
Hur ska man berätta det för Leo? En av anledningarna till att han var så glad i morse var att han skulle få den här ass, vi har förberett honom i fem dagar för den här övergången.
Leo grät halva kvällen och sov hos mig.




fredag 20 januari 2017

Sov morgon ?

Idag hände nåt som faktiskt aldrig har hänt mig förut.
Jag försov mig.
 vi har haft en jobbig natt och både Nelli och Leo har sovit i min säng, Leo har gnällt från och till och jag har fått Nellis fötter i ansiktet x antal gånger, (undra hur hon sover egentligen)?
Jag vaknade av att Nelli vaknade, hon tittade mig i ansiktet och sa vaka  mamma vaka. Och massa annat, jag tänkte att shit vad hon är pigg idag, det är hon aldrig. Tillslut tänkte jag att vi går ner innan hon väcker Leo och jag ta upp telefonen och den står på 8.56 shit!! sen tänkte jag är det lördag? Nej,,,, å gud Robin sover han har han gått till skolan?? Sen ser jag att Micke har skickat ett sms att han gett Robin frukost och skickat honom till skolan.
Jag skickar ett sms till Leos assistent att han fick vara hemma idag för han börjar ju 9 så han slapp stå och vänta på honom.
Sen tittade jag på larmet och insåg att det var inställt på att ringa mån -tor skumt.




vises

onsdag 18 januari 2017

Adhd utredning

Idag var första gången på min adhd utredning men egentligen gick den inte ut på nåt. Vi bokade några nya tider så fick jag göra ett saliv test och sen fick jag gå hem

Allt sånt stör mig för vi har alltid så många läkarbesök att gå på så åka till Huddinge för att boka in några tider kändes idiotiskt. Det kunde man gjort på telefonen.
Efteråt åt vi lunch tillsammans innan vi åkte hem.







posted from Bloggeroid

Möte med skolan.

Idag hade vi möte med båda rektorerna på Leos skola.
Det var ett annorlunda möte kan man säga. Det slutade med att jag skrek i säkert 3-4 minuter åt den ena rektorn.
Men det brast totalt karln är en idiot bokstavligt talat. Jag berättade hur jag upplevde att Leo hade haft det och hur hans läraren hade behandlat honom och han sitter och ler. Till slut så började jag som sagt skrika åt honom.
Det kom ännu fler konstigheter, jag sa att han inte har lyssnat på vad jag har sagt, då svarar han att han har bra öron och ingen fel på hörseln.
Jag sa också att jag har pratar med honom varje dag i höstas och det nekade han till.
Jag tog upp att jag hade framför klagomål angående Leos lärare vid säker 20 tillfällen men det tyckte han inte heller att jag hade gjort.
Jag sa att jag har varit i kontakt med skolinspektionen och grundskole chefen och det kändes det som att dom tog åt sig av.
Nu ska tydligen han sluta som rektor där så jag bryr mig inte om det som hände för den andra verkar bra.

posted from Bloggeroid

vinter idrotts dag

Idag hade Leo vinteridrottsdag och dom åkte iväg med en buss från skolan till flottsbro där de åkte skidor.
Micke åkte med eftersom det har varit som det har varit sista tiden. Men Leo åkte bussen både dit och hem med resten av klassen.
Det hade gått jätte bra hela dagen och Leo åkte med Micke i den stora backen.







posted from Bloggeroid

måndag 16 januari 2017

Fredagen den 13e

Är det fredagen den trettonde idag? Är det fel i almanackan eller har d en bara förskjutits lite?
Det började i morse då Leos assistent messade och frågade om inte Leo skulle vara med på gympan.
Jagringde rektorn förra veckan och frågade om han fick vara med idag för att det var basket, men det glömde jag bort. Jag vart så besviken på mig själv att jag var på väg att börja gråta.

Jag frågade Emma igår om hon kunde ta Nelli så jag fick gå till gymmet idag, jag har 12 kg övervikt som jag borde göra nåt åt. Under tiden som vi väntade på henne i morse så började jag må sämre och sämre trött yrslig och ont i huvudet.
Men nu nu när jag hade bestämt så tog jag mig iväg till gymmet iaf men efter en stund gav jag upp för jag mådde så dåligt så hjag gick och la mig i solariet ist, men det startade inte så jag frågade i receptionen, då sa hon att solariet var trasigt.

Jag ger upp nu och bäddar ner mig i soffan och vilar till Emma kommer med Nelli



vises



posted from Bloggeroid

lördag 14 januari 2017

Match dag

Först var vi och tittade på Robin när han spelade handboll och på kvällen spelade båda killarna en innebandy match.
Robin gjorde fyra mål och var helt makalös tycker jag.
Och tydligen de andra också för han blev matchens lirare.







posted from Bloggeroid

fredag 13 januari 2017

Vi leker hos mormor och morfar.

Idag ville Nelli bara gå hem till mormor och morfar så jag fick ringa dom och fråga om vi fick komma. Nelli började tom gråta när jag föreslog att vi kunde göra nåt annat. (eg ville jag vara hemma och fixa tvätten)






Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)