.

.

lördag 28 juni 2014

Folkrace

Vi har vart på folkrace idag och tittat på Micke.
Mickes moster Tina kom och hämtade oss på morgonen och skjutsade hem mig Leo och Nelli. Robin ville stanna kvar och titta och leka med en pojke han lärde känna.



Killarna hade sina fina Mekonomen Vårby tröjor på sig som Micke har tryckt upp och gett till alla i teamet och deras anhöriga också.
Det har inte blivit så många chanser att ha dom på sig med det här kalla vädret, jag valde att inte ha min utan jeansjacka istället för jag tänkte att den stod emot blåsten bättre och på eftermiddagen tog jag tom på mig skinnjackan uppe på för det var så kallt.
Nelli sov hela dan och vaknade bara en gång och åt. Men sen var hon vaken nästan hela kvällen.





vises

fredag 27 juni 2014

Babygunga

Jag har suttit, hållt, gått, gungar, ja allt man kan tänka sig. Då kom jag på baby gungan som står i klädkammaren så jag tog ner den och då minsann somnade hon.......  iaf en pytteliten stund.








vises

Gulsots test.

Ibland vill man bara dö...
Nelli har sovit super dåligt i två nätter och bara velat ligga på mitt bröst så jag har halv suttit i sängen med henne i två nätter och i morse vid 7 lyckades jag lägga ner henne på sängen bredvid mig och somnade, kvart i 8 ringer dom ifrån barnläkarmottagningen och säger att de har fått en remiss om Nellis gulhet och att vi måste åka samma dag eller på måndag och göra test.
Jag frågade varför det var så bråttom och det var för att dom stänger sen....
Allt detta känns oerhört onödigt för vår BVC sköterska var inte orolig men sa att de måste skicka en remiss om dom är lite gula och hon som gjorde testet sa att hon inte var gul heller.

Rummet på provcentralen var det mest fantastiska rum jag någonsin varit inne i det hängde gosedjur, dockor gubbar, speldosor, pärlplattor mm överallt 






vises

torsdag 26 juni 2014

onsdag 25 juni 2014

ingenting gjort alls

Man får absolut ingenting gjort med en bebis hemma.
Idag har vi suttit och legat i olika ställningar i soffan sen klockan 9 i morse.
Jag har lyckats betala några tradera köp men det krävde stor listighet, och så har jag lyckats pumpa ur mjölk ur ett bröst och nästan ätit lunch.
Och för att lyckas med det krävdes långt arbete med att ta mig ur soffan utan att hon märkte något.
Lite har jag dessutom sovit eftersom någon fick för sig att äta med en timmes mellanrum i natt. Ändå gav jag henne ersättning kl 12 för jag tänkte att hon kanske skulle sova bättre då men nä då.





vises

tisdag 24 juni 2014

Förändringar

Idag var en annorlunda dag.
Idag har hon varit vaken, mycket och länge MEN  den största förändringen är att hon har varit helt medveten om att jag har pratat med henne, hon har tom besvarat mitt leende (kan ju vara inbillning).
Sen en annan förändring som är stor för att vara henne, inte lika farcinerande men stor, hon har inte bajsat på hela dagen.
Hon grät ju otroligt hela förra veckan och vår BVC sköterska sa att sånt kan bero på en förändring, undra om detta var förändringen att hon lägger om lite, från att ha bajsat lätt 10 gånger om dan till ??? ingen ???
Nä men så kan det ju vara jag frågade Marcella förut hur ofta hennes som Mio bajsar och han bajsar inte enes varje dag så hon kanske håller på att få nya rutiner nu.



vises

Baby mobil

I går kom första saken till Nelli som hon "själv har velat ha"
När vi var på BVC förra veckan så tittade hon länge på deras mobil som hängde över skötbordet så å gick jag hem och köpte en likadan och hängde över korgen i vardagsrummet.
Den är underbart söt med fjärilar i trä i glada färger.




vises

lördag 21 juni 2014

Siggesta gård.

Vi har varit på Siggesta gård och spelat Äventyrs golf och fotbolls golf.
Det är lätt det roligaste jag gjort med killarna. (Förr hade jag sagt lekställe men eftersom dom bara spelar fotboll på alla lekställen nu så tycker jag det e skit tråkigt ) 









torsdag 19 juni 2014

Fotbolls avslutning


I går hade Robin fotbolls avslutning.
Lite lustigt tycker vi med avslutning på fotbollen nu när sommaren börjar.
Men det var jätte trevligt, vi var på en äng och barnen lekte lekar spelade fot boll och så fikade vi lite.





vises

Midsommar shoppat

Vi gjorde som alla andra puckon, vi åkte till Ica Maxi dan innan midsommar för det vore väl dumt att köpa sill, gräddfil och färskpotatis en annan dag i veckan.
I år firar  vi hemma hos oss, annars brukar vi alltid fira hos mamma och pappa.
Så då passade vi på att bjuda mickes moster också.
På menyn i morgon står:
Sill, matjesills röra på bröd, västerbotten paj som mamma ska göra, potatis,och västerbotten ost.
Grillad fläskkarre med potatis sallad och kall cafe de paris sås som Mickes moster ska göra och 
Philadelphia tårta som mamma gör och jordgubbs tårta.



vises

Mitt lilla monster

Så här ser ett monster ut.

Så söt och oskyldigt sovandes, men skenet bedrar…….
I natt har hon skrikit skrikit och skrikit, tills hon blev mörkröd i ansiktet och inget vi gjorde hjälpte.
Det ända hon vill göra är att äta och det märks, mina bröst är så såriga just nu att jag knappt kan amma henne.
Frågade på bvc igår men hon sa ju att det bara är någon fas av något slag så det är väl bara att bita i hop.
Men jag är trött så jag inte vet vad jag heter, jag har precis varit och lämnat killarna på sommar fritids och ska försöka sova lite, men jag tycker det är svårt att somna när man ”måste” fast jag är trött.


vises

onsdag 18 juni 2014

Fotbols träning och kina






vises

BVC

Vi var på bvc idag och allt såg bra ut, hon har ökat massor i vikt och hon hade ingen bra förklaring på de senaste dagarnas skrikande men hon tyckte inte att vi behövde vara oroliga så nu känns allt bättre.




vises

söndag 15 juni 2014

AIKs familjedag på Karlberg

Vi har varit på Karlberg idag och firat AIKs familje dag.
Solen sken och det var en toppen dag.
Vi tittade på när spelarna tränade och Leo satt som trollbunden.
Sen fick man ta autografer, Leo sprang runt runt och fick massor men där det var lång kö orkade han inte.
Robin missade några för han gick och hämtade mat men jag tror han var nöjd ändå.
Nelli är fortfarande lätt att ha med sig, vi bytte en blöja och hon åt två gånger och sov mestadels av tiden.







vises

lördag 14 juni 2014

Världens värsta kväll

Jag hade världens värsta kväll igår.
Vi håller på och gör oss i ordning för Robin ska spela fotbollsmatch och jag ska sätta mig i soffan och äta lite och helt plötsligt börjar det göra fruktansvärt ont i nacken på båda sidorna ut i axlarna och ner i armarna, jag tappar känseln ut i fingrarna och det sticker som när nån kroppsdel har somnat. Jag kan inte lyfta armarna alls så dom ligger i knät och jag ser hur händerna darrar och skakar.
Efter en stund lyckas jag ringa Micke som är på väg till Nyköping och han säger att jag ska ringa sjukvårds upplysningen som förövrigt måste vara det sämsta i universum.
Beräknad väntetid är 6 minuter du har nummer 4 i kön ?????????? När du ringer till försäkringskassan kan du ha nr 345 i kön och vänte tid på 30 min men om du e sjuk då får du vänta.
Men i alla fall hon svarar ju som väntat, åk till akuten ring helst ambulans, så då gjorde jag det, indirekt, jag ringde min bästa kompis som jobbar på ambulansen. Det måste ju vara samma sak??
Hon bad mig göra massa konstiga grejer och konstaterade att jag inte var döende iaf.
Men jag kunde fortfarande inte använda armarna men känseln började återvända lite i vänsterarmen så jag rullar in barnvagnen i vardags rummet lyckas få i Nelli i vagnen och iväg på fotbollen, men killarna fick köra vagnen och jag gick med mina ap armar hängandes som två döda stockar.
Tillslut började känseln komma tillbaka även i högern.
Väl på fotbollen kaskad spyr Nelli tre gånger, hela hon och vagnen är täckta i gulvit spya men jag kan ju inte plocka upp henne och göra nåt åt saken so jag petade in papper här och var så gott jag kunde och när matchen var slut hade all känsel kommit tillbaka så vi skyndade hem och tvättade henne och på med torra varma kläder och tvättade allt i vagnen, men hon klagade inte.

 Snällaste ungen på jorden. Som str ut med allt utan att gnälla.






Tänk att man kan få nån så fin.



vises

fredag 13 juni 2014

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)