.

.

måndag 28 april 2014

Igångsättning

Micke och jag var på SÖS  och träffade en doktor eftersom barnmorskan på MVC ville det.
Allt såg bra ut men han tyckte att hon låg väldigt långt ner och det har jag känt i nån vecka nu då det verkligen trycker hela tiden. 
Han passade också på att ge oss en tid för igångsättning så vi slipper åka dit den 8e och diskutera.Så söndagen den 18 maj är det dags, då ska vi ringa dit kl 11 och då säger dom om vi ska komma in eller ringa igen.

söndag 27 april 2014

Massa sol

Det är ju så otroligt skönt just nu men dom varnar  för regn i veckan så det gäller att passa på att njuta  av solen nu.
Jag och Robin spenderade förmiddagen på baksidan då Leo var på innebandy cup.
Mormor och morfar kom över en sväng och hämtade lite trasiga stolar och diverse annat som stog och skräpade.
Sedan kom morfar tillbaka igen på eftermiddagen och hämtade Robin som skulle på födelsedags kalas och medans vi väntade på att han skulle hämta Robin igen så hjälpte han mig att plantera om lite blommor runt dammen på framsidan.




vises

seriöst !!!!!!!!

Vad är det med HMs storlekar???
Byxorna i strl M var ju stora, mamma byxorna i L är försmå och när jag sedan provade amningslinnena i strl M så kunde jag ha dom nu plus att jag behövde ha 7 gånger större bröst.
Jag tänkte att ett linne i strl M kan jag inte få över magen idag men jag kollar iaf så dom sitter bra över bysten, men nä, behöver nog en XS, vilket inte ens finns på hemsidan så jag får nog ta mig till en affär  iaf, så jäkla typiskt.
Jag som varken kan, får ska eller borde.




vises

fredag 25 april 2014

Världens skönaste byxor.

Micke skjutsade mig till centrum så jag kunde hämta ut paketet, och medicin till Leo.
Jag började med att prova de korta byxorna.
Jag ångrade mig efter att jag hade beställt dom och såg att jag hade skickat efter strl M.
Hur tänkte jag M??  I mina gravid leggins så har jag L och det beror ju inte på magen dom är ju sydda efter en stor mage.
Så när jag packade upp dom var jag helt inställd på att dom skulle var jätte försmå, men det var dom inte utan helt lagom och vilket skönt tyg, tunt och super mjukt, känner på mig att jag kommer bo i dom i sommar och det bästa är att dom har fickor, jag tycker jämt att jag saknar fickor på byxor och så besvärar dom sig med att sy fejk fickor. Då kan dom väl lika gärna sy riktiga!!



vises

En lugn dag


Idag blir en lugn dag, jag ska bar ligga ligga och ligga men såklart var jag tvungen att dammsuga lite.
Det går ju verkligen inte att låta bli att göra någonting.
Jag skulle så gärna vilja ta mig till centrum och hämta ut ett paket från HM med några amnings BHar, amnings linnen, byxor och en klänning men det känns inte som det är värt det eftersom både Robin och Leo har fotbollsmatcher ikväll som jag ska gå med dom på.
men jag ringde faktiskt pappa och frågade om han kunde skjutsa dit oss, känns så löjligt med tanke på att med bil från vår ytterdörr till fotbollsplanen så tar det nog 2-3 minuter men skulle jag gå den sträckan pratar vi nog en halvtimma.
Byxorna är till i sommar då jag inte behöver gravid byxorna längre men e för tjock för att komma i nåt annat och klänningen funkar både nu med magen men också sen, men jag tänkte sy upp den lite så den går till knäna ist för till fötterna.


vises

torsdag 24 april 2014

Baby kläder

Idag kom denna super söta onepice, också ett tradera fynd.
Älskar tradera.
Uppenbarligen gjordes alla söta tjejkläder INNAN jag blev gravid.




vises

Tandläkaren

Känns som den här dan inte blev särskilt lyckad, barnmorskan säger vila, inte gå eller bära.
Nej men då har jag utvecklings samtal med Leo kl 13 och sedan tandläkaren efter det med Robin.
Dessutom blev vi sena på utvecklings samtalet så jag fick gå så fort jag bara kunde till tandläkaren ändå kom vi jätte försent.
Inte min dag riktigt.
Så idag blir det färdig ica pizza till middag så jag kan ligga resten av eftermiddagen och kvällen.

Men Robin var duktig och hade inga hål och fint tandkött så han var så glad så när vi gick därifrån..




vises

Mvc

Jag har varit på besök på mödravårds centralen idag för att jag ville diskutera förvärkarna som jag har haft.
Hon kände och klämde tog blodprover, kissprov och blodtryck och kom fram till att livmodertappen är mjuk, vilket är en bra sak för om man ska sätta igång förlossningen måste den vara mjuk, sen förklarade hon att den inte har börjat krympa än vilket är en bra sak för mig för det betyder att förlossningen inte har startat än iaf.
Hon sa att om jag tar det lugnt så är jag safe dom närmaste 2-3 dagarna men att hon rekommenderade mig att ringa förlossningen på måndag och be om en tid för en bedömning, iaf så att jag och Micke kan känna oss lite lugnare.
Hon berättade också att hon väger ca tre kilo nu och att huvudet är mer eller mindre fixerat men lite ruckbart fortfarande.



vises

onsdag 23 april 2014

Mickes födelsedag

Idag fyller Micke år, och jag tror att han har haft en bra födelsedag, hos oss får man ju alltid välja en restaureng på sin födelsedag men i år valde Micke att bara vara hemma och grilla.
Så vi grillade och åt maräng tårta.



vises
Jag ringde till SÖS i morse, och fick prata med en sköterska som sa att doktorn har bedömt det här och att det inte var så mycket hon kunde göra.
Då bröt jag mer eller mindre ihop och sa att jag inte alls förstår hur dom tänker och förklarade om Robin och Leo och foglossningen och då bokade hon in mig på en ny tid den 8 maj för hon sa att man ändå inte gör något innan 37 fulla veckor.
Så nu känns det bättre men jag förstår fortfarande inte hur en läkare kan bedöma så, det stod ju all fakta i remissen att jag har fött för tidigt och fött hemma och att jag har riktigt svår foglossning.
Jag kommer nog aldrig sluta vara arg för det här för jag tycker att det är så klumpigt och dåligt. Man har tillräckligt med saker att tänka på och oroa sig för när det snart är dags.


vises

tisdag 22 april 2014

Jag är så arg att jag inte vet vart jag ska vägen

Min barnmorska har skickat en remiss till SÖS för att diskutera en igångsättning, pga att jag har så svår foglossning och det betyder vanligtvis att förlossningen går relativt fort och att Leo föddes hemma och vi vill inte att det händer igen.
Nu fick jag en kallelse till SÖS för samtal. Den 16 maj alltså 12 dagar innan jag är beräknad.
Robin kom 2 veckor för tidigt och om hon också gör det betyder det att jag har fött redan innan jag ens får komma dit och prata om en igångsättning.
Seriöst hur fan tänker dom?????
Har de blivit nåt fel?
Har dom blanda ihop mig med nån?
Förstod dom inte vad det stod i remissen?
Skiter dom i om jag föder hemma igen??
Som sagt jag är så arg att jag kokar, jag är helt säker på att jag kommer föda redan innan jag ens får komma på det där samtalet.




vises

Duktiga duktiga killar

Jag har sån fruktansvärd värk idag, Micke åkte runt och gjorde lite ärenden igår efter bion och jag ångrar så fruktansvärt att jag åkte med istället för att åka hem.
När killarna kom hem ifrån skolan idag så frågade jag om de inte kunde hjälpa mig med lite saker? Tvätt dammsugning och disken.

Jag frågade om Leo kunde ta tvätten för det var så lite och diskmaskinen sändes för svår för honom eftersom många saker e högt upp men då frågade han om han inte fick tömma diskmaskinen det det var roligare och han var så duktig och tog en stol och klättrade upp på när han inte nådde.

Och Robin han dammsög hela mellanvåningen, och han tyckte det var jätte kul :)


'vises

måndag 21 april 2014

Lego movie och flintastek.

En perfekt avslutning på påsklovet.
Bio.
Vi har varit och sett The Lego movie, och gud vad bra den var.
Så mycke humor och tråkiga skämt, helt min nivå, tyvärr somnade jag i mitten men jag gissar att jag kommer få några fler chanser att se den här hemma sen när vi har fredags eller lördags mys.

På kvällen grillade vi och hade flintasteks premiär, många tycker flintastek e lite trist men jag tycker det är så sjukt gott. 
Vi har en sallad till som vi nästan bara har till just flintasteken som verkligen är pricken över i et och sen brukar vi (men jag orkade inte igår) åka till Burger King och köpa deras Hot Cheese dip och doppa flintan i.




vises

söndag 20 april 2014

Aik-Norrköping på friends

Kvällen spenderade vi på friends och tittade på Aik matchen.
Det gäller verkligen att passa på när man kan eftersom så många matcher går sent på kvällarna.
Jag tycker att det fortfarande e lite kyligt att sitta ute trots att jag hade jacka.





vises

Blöjor och så...

Jag passade på att shoppa lite annat på ica maxi igår när vi var och köpte tårta.

Jag fick kuponger från libero klubben. 
25 kr på blöjor, 10 kr på baby vård och 10 kr på våtservetter.




vises

För värkar

Film myset slutade i kris, iaf för mig, jag försökte hålla god min och inte gråta .....
Jag hade lite förvärkar på eftermiddagen och under filmen kom det flera.
Sån smärta kombinerat med att vara ensammen hemma med killarna och Micke 35 mil härifrån gjorde mig helt panikslagen och jag kämpade med tårarna hela tiden.
På ett sätt visste jag till 90% att det inte var någon fara men allt blir så mycket värre då man är ensammen och det är natt.
Hade Micke varit hemma hade vi bara kunna åka in till sjukhuset helt  odramatiskt med killarna och bara kollat läget och ändå varit hemma  i ganska hyfsad tid. Men nu gick timmarna och det blev läggdags för killarna och även om Marcella erbjöd sig att ta killarna så så vill man inte ställa till med en stor grej.

Förvärkarna avtog och jag somnade sittandes med vetekudden i sängen, vaknade efter några timmar och då kom det en till men sen somnade jag igen och idag har det varit lugnt hela dagen....
Men jag fick många tankeställare, bla måste vi få bort barnvagns kartongen ur hallen utifall att vi behöver en ambulans (igen) BB väska ska jag packa de närmaste dagarna så den är klar.
Jag har inte stressat med sånt för det löser sig alltid, som med Leo som föddes hemma. Då åkte jag till sjukhuset i nån tröja som jag fick tag i på vägen ut till ambulansen, resten kom pappa med till sjukhuset senare. Micke fick på sig mjukis brallor linne och tom ett par skor :)


För 8 år sedan då Leo föddes, jag ser inte så lycklig up på bilden men jag antar att det var när dom berättade att jag skulle ta tag i navel strängen och gå ut till ambulansen.



vises

lördag 19 april 2014

Påsk hos mormor och morfar

Vi var hemma hos mormor och morfar och firade påsk i går, för att Micke (grinchen) fick för sig att han var tvungen att åka på folkrace idag.
Men vi åkte dit idag också och firade påsk, Robin och Leo (och även jag) tycker att man ska fira på rätt dag.
Vi åkte förbi ica maxi på vägen dit och köpte en påsk tårta för Leo älskar verkligen prinsesstårta och det är så sällan han vill äta nåt så då kan man anstränga sig lite för hans skull och vi fick philadelphia tårta igår vilket är bland det bästa Micke och jag vet så vi var glada och nöjda och ska jag väl inte påstå nåt annat än att jag ÄÄÄÄÄÄLSKAR prinsesstårta.
Så nu har vi frossat i tre olika sorters lax, sill, paté mm mm i två dagar.
Nu film mys med Robin och Leo och en himlans massa godis :)








vises

Glad påsk

Här kommer ett bildregn från morgonens ÄGG JAKT.
Det har blivit en tradition som jag tydligen inte kan ta mig ur längre :) då killarna väntar och längtar till påsk afton då de ska leta ägg.
I år gjorde jag lite annorlunda eftersom dom blir större och större, så i år fick dom lappar med ledtrådar på.








vises

fredag 18 april 2014

Påsk lunch middag

Vi äter alltid på eftermiddagarna när det är jul, påsk eller midsommar. Känns som det är lagom, man hinner umgås innan killarna (och jag) blir trötta men man behöver inte heller äta middag eftersom man oftast är proppmätt fortfarande.
Dagen påsk firande var lite rörigt tycker jag.
Leo var helt ur spår trots att han hade fått sin medicin.
Han härjade, vägrade äta, skrek och bråkade så det var rätt skönt när vi äntligen åkte hem.
Men väl hemma myste vi med Sune på bilsemester och lite fika och chips.



vises

Påsk

Micke är för en gångs skull ledig och vi tog en lååååång och lat morgon.
Åt en kanon frukost och bara slöade i soffan.
Känns som det är hundra år sedan det hände eftersom vi oftast har någon match på helg mornarna.

Robin passade på att fota alla slöhögarna :)
vises

torsdag 17 april 2014

Pannkaks buffé

Vi har varit och ätit pannkaks buffe till lunch idag, på bilia av alla ställen. Micke hade varit där och ätit och sa att det var jätte bra så då tyckte jag att vi kunde prova och det var verkligen så bra.
Dom hade ALLT.
Sylt och grädde, olika strössel, olika sorters sirap, choklad sås. kolasås, nutella, nötte, cocos, krokant, mm mm
Min favorit blev choklad sås krokant och grädde.
Micke var tvungen att jobba så att åka iväg med killarna och äta pannkaks buffe kändes som en bra sak att göra på påsklovet.


vises

onsdag 16 april 2014

Kvälls mys

Älskar lov
Vi firar påsklovet ikväll också med en påsk film, de fem legenderna, och kladdkaka med vispgrädde och apelsin.




vises

Blöjor


Känns som det börjar bli dags nu att handla på sig lite nytto saker som blöjor och tvättlappar.
Våtservetter har jag aldrig slutat att handla, dom funkar till det mesta, som att tvätta bort sminket när man är för trött på kvällen, under armarna om man är lite svettig på dan och ibland torkar jag fortfarande Robin och Leo om det behövs.
Det verkar som om det mest är libero som har rabatter och olika kuponger, så vi börjar där så länge och om pampers har nån kupong så köper vi dom då.
Jag har för mig att vi tyckte lite olika om pampers och libero, den ena var bättre när dom var nyfödda och den andra var bättre sen.




vises

tisdag 15 april 2014

Påsk lov

I dag har vi haft en härlig påsklovs dag.
Jag har mest vilat pga smärtan och mormor har varit här 2 gånger och varit ute med Tuffs.
Skönt att det finns folk som hjälper till när man har så ont.
Killarna har lekt, spelat fotboll och nu på kvällen har vi spelat lite in i stallet och kalaha.
Nu äter v i godis och tittar på  Hopp.
Man måste ju se påskfilmer på påsklovet.








vises



Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)