.

.

söndag 19 januari 2014

Det här med barn och hockey

Jag och Leo är ensamma hemma så vi passade på att sova till 8.30.
Jag vaknade vid 6 men vägrar gå upp så tidigt en söndags morgon så jag somnade om och gick upp när Leo vaknade.
Micke och Robin är och spelar hockey, hockey är verkligen en morgon sport, 8.30 har dom samling på andra sidan stan.
Det här med hockey är ofta på tapeten hemma hos oss, jag hatar den så mycket så jag kokar varje gång den kommer på tal.
Robin och Leo spelar sammanlagt tre sporter men hockeyn är den enda som tar ut fruktansvärda summor för att barnen kan få spela och jag har ingen förståelse för det. Hockey kostar lika mycket som 6 st andra sporter och ändå tycker folk inte att det är konstigt.

Robin har ju sin muskelsvaghet och fel på grovmotoriken och på träningen i onsdags hade han misslyckats varje gång med en övning, för att han helt enkelt inte kom fram i tid till pucken så det slutade med att han hade varit helt förstörd, Micke var fortfarande ledsen när han kom hem och det verkade inte släppa på hela kvällen.
Robin sa att han ville sluta med hockeyn och samtidigt som jag kände yes där satt den så kände både Micke och jag att det är inte så här det ska ta slut. Det kommer sätta spår resten av livet om man slutar så här, så han har varit på en träning  till och idag är det match så ska Micke prata med honom och se vad han tycker sen.


vises

2 kommentarer:

På Selmas gata sa...

Oj, är det så dyrt? Vad kostar det ungefär och är det både kläder/utrustning samt hallhyra som man då betalar? Max är snart fyra och vi har pratat lite löst om framtida aktiviteter. Hans pappa spelade lite hockey som ung och vill gärna att M ska prova, men jag undrar lite hur dyrt det är?

Michaela sa...

Det ingår ingen utrustning alls i priset utan det är bara medlemsavgiften.

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)