.

.

måndag 28 februari 2011

Jag vet inte vad det är med mig, jag har varit så kvälls trött i säkert en vecka nu. I dag likadant, redan vid middagen började jag bli trött och tänkte att det blir soffan efter det här MEN jag tog mig i kragen och inte vilken kragen som helst. Jag bar upp resten av julsakerna på vinden som stått i mitt sovrumm i säkert en månad, och spikade fast de sista skivorna för trapp stegen så nu när killarna sover sitter jag här och e riktigt nöjd med mig själv (men jag tänker gå upp och sova snart:)




Leo lekte med sin dock vagn, Robin hjälpte honom att spänna fast spiderman och sen gick han iväg så säger jag :

-är du ute och går med spiderman???

- nej det är mitt barn, men jag sa att han fick ha sin spiderman dräkt på sig, visst är han söt??

-jaaa, svarade jag men tänkte att det är Leo som är söt.

Det finns inga ord ..... tycker dom är så fantastiska :)

God natt på er.

Sportlov!

Hej alla fina.
Äntligen dags för sportlov, mina barn går ju inte i skolan men eftersom jag jobbar i skolan så blir det sportlov för oss ändå :)
Och det betyder mycket roligare arbetstider för mig.
Idag jobbade jag 10- 13:30 så jag hämtade killarna redan vid 14 så vi har hunnit med massa trevligheter.

Vi har fikar med chokladbollar och muffins.

Och sen pyssel.
Jag sparade några mjölk kartonger som vi kunde göra något kul av och det var det första Robin sa när han klev innanför dörren i dag så det var bara att plocka fram grejerna och sätta fart.
Jag hade en illusion om att det skulle bli djur men vi tittade på Timmy Lamm i morse och han byggde en traktor så nu har Robin också byggt en traktor.
Inte särskilt lik men han är stolt :) YY

söndag 27 februari 2011

Trassel världens bästa film

För en gångs skull levde filmen upp till mina förväntningar och sen lite till.
Den inehåller Disneys fantastiska vuxen humor som gör att man skrattar massor och i den här filmen slipper man den sorgliga vändningen som ofta kommer i filmer, ja visst blir den lite sorglig på slutet men det fixas till jätte fort.

Den får klart högsta betyg.


Killarna redo för bio och Trassel mössorna på så klart.
Jag provade att fota på bion och fick en underbar bild

Lite lek med skuggorna uppe på scenen efter filmen och så lunch på Burger King, nu är jag lika mätt som igår undra om det blir någon middag idag :)

Trassel


Söndags morgon och vi är redo att åka på Trassel.

Robin är så söt han förstog inte att hela filmen hade kommit så i morse sa han lite försiktigt att han inte förstog varför vi skulle åka på bio och titta på Trassel för den är ju så jätte kort och går ju på tv ibland också :)
Men jag är lycklig som få.... Jag tyckte att den verkade så rolig på reklamen så jag ser verkligen fram emot det här.
På återseende

lördag 26 februari 2011


Dagens: Idag blev det sprillans nya tröjan från Ellos med små puff armar och en gammal polo under för det är så kallt i ishallen och jeans HM.

Gud vad den här dagen har rusat iväg.

Till middag blev det rester till killarna, skinkfrestelse. Och jag tog en tallrik med vanilj yogurt, hallon och start müslie, jag är fortfarande mätt efter lunchen :)

Just nu badar killarna och Robin är alldeles ny rakad, men jag fick inte raka av mohawken, han vill ju se ut som han "fröken" Andreas på dagis :)
Sen blir det sedvanliga godis och film och efter det blir det film för mig, idag blir det Orphan.

Igår tittade jag på The Travler, ganska bra med Val Kilmer i huvudrollen så jag trodde den skulle vara bättre.


Lördagen har bjudit på massa trevligheter för oss.
Vi har varit på skridskoskolan, som vanligt :), Därefter åkte vi till Sibylla och åt lunch det är så gott med hamburgare där.
Och efter det stanna de vi till på Eurostore för Micke skulle kolla efter lite saker till jobbet och då hittade jag massa perfekta födelsedags presenter till Robin, han fyller inte förren den 10e april men jag gillar att vara ute i god tid annars springer jag bara omkrin och panik letar och köper allt jag ser.
I år ville jag verkligen köpa "små lego" som Robin kallar det för han fick en bil i julklapp som man bygger ihop efter en bruksanvisning och det tyckte han var helt suveränt.
Jag har tittat runt lite i affärerna för att hitta nåt kul och så idag på eurostore hittade jag såna paket och super billigt, men det är för att det inte är "äkta" LEGO, men speler inte mig någon roll, den billigaste kostade 25kr nästa 45kr och så 75kr, på BR ligger liknande paket på över 100kr så.....

Sen tog jag två Bakugan också för det är något han gillar.

fredag 25 februari 2011

TGIF, happy friday, äntligen fredag, bla bla bla

Jag är döds trött, jäspar och höll på att somna när jag låg och gosade med Robin i soffan.
Leo låg i andra ändan och slöade.
Jag hade tidigare idag världens planer på räkor vin och aioli och en skräckis, men seriöst jag orkar knappt skala några räkor, känns mer som att en kanna kaffe skulle passa för att inte somna samtidigt med barnen kl 20,00
Men visst är det skönt med fredag, sen börjat helgen.
I morgon blir det skridskoskola med Micke och på söndag ska vi gå på bio med Micke och Emma och se på Trassel, tror att jag längtar mer än barnen ;)

Ha en skön fredags kväll YY

torsdag 24 februari 2011

Kärlek

Killarna älskar att tumla runt med Tuffs och han tycker att det är jätte kul och skulle kunn pussa ihjäl dom och dom skrattar så dom skriker :) YY

Robin och Leo har varit hemma med mormor idag, Leo är fortfarande dålig och när jag sjukanmälde honom på dagis så berättade de att det var något som går nu, det vat tydligen flera barn som hade kraftig hosta snoriga och feber.

onsdag 23 februari 2011

Sjörövar Rakel

Här har vi minsann inte gjort mer än absolut nödvändigt. Efter att dom vilat tittade vi på Spiderman 3 på datan men tyvärr somnade jag efter en liten stund, och när jag vaknade hade Leo somnat halft uppepå mig :)
Men ändå började han kli sig i ögonen redan innan 19 vilket ar tidigt för honom att bli trött, så vi gick upp och borstade tänderna satte på pyjmas och så fick han välja en bok.
Han valde Sjörövar Rakel.
Jag tycker den är så bra, så roligt skriven spännande och fantasifylld.

Nu har dom legar i sina sängar tett bra tag men jag ska gå upp till Leo nu och ge honom hostmedicin för han kan inte somna för att han hostar hela tiden.


Mini data


Jag har provar denna gobit men tyvärr hemsk att använda, skärmen är så liten att det gör den omöjlig att använda.

Så till min stora sorg får den åka tillbaka, annars var den så fin att den tom hade fått sova i min säng men som sagt jag gav upp efter bara 5 minuter då jag insåg att jag inte ens lyckades göra ett blogg inlägg.


Underbar eller hur??


Play do

Leo har varit täppt och hostat hela natten så idag tar vi det lugnt hemma. Jag gjorde en deg till dom så att de skulle kunna dega, det passar ju bra om man ska ta det lugnt. Jag hade för lite salt men den blev bra ändå.
Lägger in receptet för den som inte har.
5dl kokande vatten
5dl mjöl
2dl salt
2msk citronsyra
2msk matolja.
Karamellfärg
Blanda de torra ingredienserna och häll karamell färgen och matoljan i vattnet och rör ihop, knåda ordentligt.
FÄRDIGT

tisdag 22 februari 2011

Liten Leo har åkt på en riktig förkylning

började i går med att han klagade lite grann på ont i halsen och jag skällde på honom och sa att det var för att han tog av sig tröjan på restaurangen.
Men i natt hörde jag flera gånger att han andades konstigt och snorade rejält och i morse kom den dumma krupp hostan som vanligt så fort ha nblir sjuk.
Han gick till dagis eftersom han var pigg och busade massor på förmidagen men nu på kvällen låg han och vilade och var riktigt trött och sen hade han svårt att somna för att den dumma hostan störde honom.













Nu är ramarna målade :)
Lite svårt att fota så det blev rättvist märkte jag.
Hos oss skiner solen och det snöar lite lätt en riktigt fantastisk vinter dag. Nu får man börja använda solglasögonen igen.


måndag 21 februari 2011

En kväll fylld av lek.

När vi kom hem från dagis träffade vi grannen vägg i vägg och killarna frågade om han ville komma och leka med dom och det ville han så medans jag lagade mat så lekte dom för fullt ute i snön och lyckades tom skapa en backe att åka stjärtlapp i (inte till min förtjusning kan jag berätta men men)
Så här såg det ut ifrån köks fönstret.
Efter maten blev det innebandy tills det var dags att borsta tänderna och sätta på pyjamas.
Jag tycker alltid att det tar emot att gå ner i bandy rummet men väl där har vi jätte roligt, att jag aldrig lär mig :)



Nu myser jag i soffan med fruktsallad och kaffe och massa tända ljus, en riktigt toppen kväll i mina ögon.

söndag 20 februari 2011

Så trötta :)

Killarna ligger i sina sängar och sover som stockar, vi var inte hemma förrens vid halv 9 eftersom matchen var i Uppsala.

Efter matchen gick vi på kinan som ligger precis brevid hallen, underbart god middag som uppskattades av alla, (nu får min smal byxor jobba;)
Jag sitter i soffan och läser era bloggar samtidigt som jag kollar på Big Brother 2011. Men jag vet inte tycker den ena deltagaren är värre än den andra eller så har jag blivit för gammal :)
Nej nu är det nog dags för sängen för mig med känns som det har varit en lång dag.

Aik innebandy


Vi följde med micke till uppsala och tittar på innebandy. Leo är helt koncentrerad.

lördag 19 februari 2011

Internet är farligt jätte farligt.

Där kan man nämligen köpa massa saker och det gör jag.
Nu har jag köpt dom här ........
Jag var nämligen inne på någon av era bloggar ( kommer inte ihåg vems) och såg rekamen för dessa.
Det stog minska upp till 10 cm i midjan och vilken människa (kvinna) vill inte det??
Så nu är jag lycklig ägare av ett par gör mig smal byxor :) och det är ert fel så det så.
Så nu får vi se hur smal man blir.
Jag sitter i soffan och äter godis och väntar ;)
Nej skämt åt sido, jag har läst massor på internet bla på Familjeliv och dom som har provat dom säger att dom funkar. Mot celluliter är dom tydligen suveräna, men många har gått ner iaf en strl i kläder också och det känns som en bra årstid att prova dom också jag har använt dom sen i torsdags och eftersom det är så kallt ute passar det utmärkt att ha dom under byxorna och inte nog med det dom drar in fläsket rejält, byxorna satt jätte löst helt plötslig :) och magen vart nästan platt det ni ;)

God morgon go mogrgon

Tänk att jag blir lika förvånad varje gång jag vaknar och termometern visar absurd kyla. Idag 18.9 minus, helt otroligt min första tanke var att då blir det termobyxor men sen kom jag på att dom är på jobbet, så typiskt.
Nu har vi ätit ett lass havregrynsgröt alla tre och jag har gjort i ordning mackor som ska med till skridskoskolan, enligt Leos önskemål, - snälla mamma jag blir så hungrig varja gång :) vem kan säga nej till det? :) klart han får mackor i bilen på vägen hem.

fredag 18 februari 2011

Nya allväders stövlar och gummikläder, nu är vi rustade för vår slasket.










Mormor har shoppat hela veckan.
det började med att Robins skor tog in vatten när tö vädret kom sen blev det kallt igen så då köpte hon ett par vattetäta varma kängor till Robin och så hade han växt ur sin gummi jacka sen förra året så igår var dom ivär ochh köpte ett helt nytt sett, super snygg blev han tycker jag. Jag har alltit kört fleacefodrade gummikläder både vår och höst till killarna för jag tycker att det är det ultimata eftersom både vår och höst bjuder på mycket väta och så vet jag att dom är varma och torra varje dag.
Leo vart så ledsen och avundsjuk när Robin fick nya skor.
Leo klagade på att hans allväders stövlar var så svåra att ta på och av när han hade dom på sig i tö vädret förra veckan och inte så konstigt, dom var ju nästan 2nr för små :) hans fötter har växt lite sen i höstas.

Så nu har han också fått nya skor som är lätta att ta av och på, han har visat mig om och om igen.
Och han är så nöjd över att han också har nya skor nu :)

Idag känns det skönt med fredag efter allt som varit, det skingrade inte tankarna så mycket som jag hoppades, kan ju kanske bero på att jag nu jobbar i den skolan där vi gick och lärde känna varann när vi var små.



torsdag 17 februari 2011

Helt fast i Ghost Whisperer

Känner att jag inte riktigt har gett den serien den credit den förtjänar.
Den är spännande, lätt tittad, men inehåller ochså massa kärlek och mys.
Och framför allt är det enn nöje att titta för att Melinda Gordan aka Jennifer Love Hewitt är fantastiskt snygg googlade lite och hittade tom nomineringar för best dressed caracter.

Jag är inne på säsong 4 nu sen är det bara 5an kvar vad ska jag göra då?? ; )

Usch

Det här var mycket svårare och jobbigare än jag hade föreställt mig.
Kvällen igår blev inte som den brukar eller rättare sagt inget i går blev som det brukar.
Kändes som om jag var i någon sorts trans hela dagen. Så mycket kännslor och så mycket tårar har aldrig trott att jag kunde gråta så här mycket, trodde inte det var möjligt. Men jag har fortfarande inte sorterat alla kännslor, känner däremot stor sorg över vad jag har missat och aldrig kan ta igen, visst är det lite så att i döden förlåter man allt.
Och oavsett min tidigare ilska smärtar det mig enormt att två barn har mist sin mamma.

Ja ännu en dag att ta sig igenom men idag ska jag jobba så det skingrar iaf tankarna ett tag så får jag ta tag i den jobbiga biten ikväll igen.

onsdag 16 februari 2011

Åter igen spökar döden i mitt liv, den har ju en tendens att göra det ibland och man räknar av vänner som försvinner ur ens liv förgått.

I dag är det med väldigt blandade känslor som jag inte alls kan greppa.
Denna person var en av mina allra bästa vänner som jag har älskat, beundra och sett upp till men som sen vid mitt livs värsta tillfälle betedde sig oförlåtligt och vi har aldrig pratat med varandra sedan dess och mitt hat har varit enormt och jag har alltid hoppats att jag aldrig mer ska behöva träffa personen eftersom jag inte tror att jag skulle kunna kontroller mitt hat.
Först när jag fick beskedet i morse så kände jag en lättnad, men sen när det sjönk in så kom alla minnen av allt vi delat allt kul vi gjort och hur mycket jag faktiskt älskade den här personen för väldigt många år sedan. Samtidigt kommer tankarna på vad hon har gjort och hur illa det var.
Det är därför jag säger att det är blandade känslor, jag gråter och gråter men tankarna går åt olika riktningar helatiden, fina minnen blandade med hat och besvikelse.
Och nu stannar det där.
Inget går någonsin att ändra.
Jag får aldrig en chans att konfrontera henne, fråga varför eller bli sams igen, och i alla år har jag bara skjutit undan det därför att det som hände har varit för smärtsamt för mig att ta tag i.
Och vi har inte träffats en enda gång sedan det hände och i maj har det gått 14 år.



Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)