.

.

söndag 16 januari 2011

Tack för alla goda råd

Vaknade i morse med ont i huvudet och halsen och mådde allmänt jätte dåligt, insåg sen under dagen att det säkert var därför jag blev så arg i går kväll för att jag vet att sakerna i sig inte var så allvarliga men jag bara kände att jag orkar inte alla dessa kamper.
I dag har orken inte heller funnits där men nu vet jag ju vad den beror på.

Men jag är så glad över att jag har min blogg med er läsare. Jag har läst alla era kommentarer och tycker att dom var guld värda, det är svårt att vara mamma ibland tycker jag, Jag vill inte göra fel, jag vill göra det som alla mår bäst av.
Och problematiken med Robin och Leo har pågått i flera år eftersom Leo är så vild och hela tiden vill gå sin egen väg, han vill inte lyssna alls och älskar jävelskap och bus. Robin är raka motsatsen han är lugn och snäll gör exakt som han blir tillsagd, gör aldrig fel och han är lite fysiskt handikappad kan man säga även om det låter hemskt, (han har en muskelförsvgning och fel på grovmotoriken).
Deras mosatta personligheter gör att det är super svårt att hitta en medelväg.

Men att få ventilera här i går och läsa alla era åsikter gör det faktiskt lättare.
Jag saknar den tiden då de var små och vi gick på öppnaförskolan då diskuterade man allt från mat och bajs till blöjor och sjukdommar, det var tider det ;)

Ibland är det ensammet att vara förälder, även om jag är utbildad barnskötare och hela tiden går olika fortbildningar inom jobbet så är det inte samma sak när det kommer till sina egan barn och på jobbet om man har ett barn som är lite extremt så sätter man sig ner där också och diskuterar hur ska vi göra.

Tack för att ni finns och hoppas ni haft en bra söndag.

7 kommentarer:

soffie sa...

det är verkligen inte lätt att vara mamma ibland, att få allt att flyta på,men på nåt vist så går det vi mammor är det bästa som finns tänk va mycket vi gör för våra barn hela livet,
hoppas din helg har varit bra och att du inte blir allt för dålig.
kram

jaqueline sa...

Men eller hur? :) Nu känns det inte ens kämpigt längre, och med tanke på att jag gick upp 30pannor när jag väntade min grabb är det välbehövt ;)

Lotten sa...

Nej det är inte lätt med föräldraskapet alla gånger.
Men jag tror på att välja sina strider. Kanske fokusera mer på att ta en strid när inte båda barnen är inblandade för att undvika kollektiv bestraffning?!
Svårt att ge råd för du känner ju självklart dina barn bäst!

sara - mamma till wilda sa...

det var faktiskt kul att höra då alla alltid säger att hon är så lik far sin =)

Emilia sa...

Nä fy vad svårt! Tycker dock av allt jag läst att döma att du gör ett skitbra jobb. Ingen är perfekt, man går på det man tror är rätt och hankar sig fram - det blir ändå ganska bra, eller hur?! Tänkte bara svara på din kommentar på min blogg (om att det tog 38 timmar att föda Freija) att jo, det var ju helt sjukt hur trött man var. Minns att jag frågade barnmorskorna om att när bebisen kommit, kunde jag få SOVA då? Och jag är helt förbluffad över din förlossning, 15 minuter?! Du måste ju ha världens superkropp :) Jättemysig blogg, keep up the good work!
Kram Emilia

jennie sa...

Det kan vara otroligt svårt att vara mamma. Ibland undrar man ju bara hur man ska orka. Just nu har min son drabbats av 2års trots plus matfobi på det... Det är verkligen inte lätt att vara helt själv då.

Cecilia sa...

Jättesvårt att vara mamma många gånger, speciellt när man känner att man inte räcker till!

Sv: macroner är små marängbakelser med någon kräm mellan... oftast smörkräm, men de där från igår var det chokladganache i mitten... Inte så avancerat som det låter! Men helt ljuvligt gott och känns verkligen lyxigt!

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)