.

.

måndag 17 januari 2011

Dagens tankar

Ibland skiner solen här också.
Måste ju dela med mig av det goda när jag delar med mig av det jobbiga, eller hur??

Som jag har berättat i tidigare inlägg, så är ju Leo kostant vild egensinnig har svårt att lyssna men iblan är han också det underbaraste som någonsin funnits på vår jord.

Som i dag blev han blöt om strumporna och jag sa åt honom att hänga dom på elementet där uppe och sätta på sig nya och lite senare går jag upp i badrummet och ser att han har lagt sina strumpor jätte fint på elementet, då blir jag såå glad.

Eller som när han på natten kryper ner i sängen hos mig och jag säger -ska inte du ligga i din säng?? och han svarar -jag vill ligga hos dig mamma för jag tycker så mycket om dig.

I dag var det Leos tur att sätta på diskmaskinen, så jag sa åt honom att nu kan du såtta på diskmaskinen och sen gick jag ut i köker och tittade och då hade han stoppat i diskmedelstabletten och startat maskinen.
Så han kan ju vara fantastiskt duktig när han vill det är bara syn att han inte vill lite oftare.

Hoppas ni har haft en bra dag alla ni fina Y

14 kommentarer:

Sandra sa...

Klart att han är underbar även om han är jobbig ibland!

Lotte sa...

De klart att barn är underbara, även om mina med kan vara mer vilda än tama ;-) Vi älskar ju de mest ändå!!

Linda aka Tokmorsan sa...

Man älskar alltid sina små charmtroll hur jobbiga dom än må vara mellan varven. Livet som mamma är inte alltid rosenrött. Det är dom här små sakerna som gör hela skillnaden.

Jag sliter mitt hår vissa dagar pga barnen. Men så räcker det med ett litet: Mamma jag älskar att just du är min mamma! som min stora tjej sa till mig idag. Då försvinner allt det jobbiga på ett kick!

Philippa - 23 och snart tvåbarnsmamma sa...

Sv:ja du har ju tätare än jag kommer få, men jag hoppas att Tess kommer kunna leka bra med sitt syskon oavsett kön sedan. bråk kommer vi ju inte kunna undvika men vi får väl lära oss att hantera dem efter hand

Anonym sa...

Ja, det var otäckt! Skönt att höra, att det är så pass ovanligt. Hade visst inte hänt dem förut heller. Vi hade väl bara otur som fick vara med om det då. Det har dock etsat sig fast i minnet.

Kram kram

Petra-mamma till busfröet Lion, envisa Izabelle och tonåringen Rasmus sa...

Det är tur att de bästa stunderna överväger de jobbiga annars skulle nog ingen mamma orka vara mamma tror jag. Skönt att ni haft en lugn dag då!

Ja det är så roligt och avkopplande att sticka, trodde aldrig jag skulle bli så fäst vid det men det är nästan som ett gift, jag längtar efter att sätta mig på kvällen och fortsätta sticka! Prova du med, kan jag så kan väl du?!

kram

Sandra Michelle Mårtensson sa...

Hej!

Blöjor får man stå för själv i vår kommun. Det är olika från kommun till kommun.

Petra-mamma till busfröet Lion, envisa Izabelle och tonåringen Rasmus sa...

Ja då är det inte lätt om han frivilligt ville sitta där. Men har du provat med en plats han inte kan se nått ifrån eller som han har tråkigt på? Om han springer och slår sin bror och sätter sig frivilligt då så får du inte låta han sätta sig då. Det ska ju inte vara en rolig och lugn stund för han. Jag tror nog på det iaf, men det kanske inte funkar på alla barn :)

Sen är det ju med viktigt att vara konsekvent. När du sa att han inte fick se film så skulle du inte låtit han göra det. Det är jätte svårt att höra sina barn bli ledsna och ofta vill man ju bara hålla om dem då, men om du håller på det du sagt så borde han förstå det till slut att du menar allvar. Det är ju när vi straffar en gång och tillåter en andra gång som deras förtroende försvinner. Barn mår bra att ha regler och jag tror att man ibland måste vara ganska hård för att de ska förstå. Inte lätt att vara mamma och särkilt inte ensamstående. Jag vet för jag var det med mina två i lång tid. Men tålamod och envishet måste du ha, du kommer klara det! Ge det lite tid bara!

kram

fam. bus sa...

hihi jag tycker oxå de ser t som tänder :)

äppelblomman sa...

Åhh sicken liten goding Ja visst kan de små liven bara de vill;-)
Ha en fortsatt bra kväll!!
Kram K

Linda sa...

sv: Tackar :-)

Känner igen mig så och utan alla dessa underbara stunder man har med sina barn så skulle man nog inte orka med all trots och bråk..Det är ju försoningen som är priset efter en jobbig dag :-)

Ha en skön kväll..

Therese sa...

Ja visst är det tur att de jobbiga stunderna varvas med dessa fina stunder med?!?! Annars skulle man inte orka... KRAM

Cissi sa...

Ibland är det tufft att vara mamma så det är tur att man glömmer det "jobbiga" snabbt :)

Ha en bra tisdag!
Kram

Liw sa...

Hej!
Har läst lite här nedan och blir glad när jag hittar någon mer som inte bara dryftar de bra, mysiga, gosiga, underbara stunderna utan även de tyngre som ju alla föräldrar, ja människor faktiskt har. Stå på dig!

kram

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)