.

.

söndag 31 januari 2010

Skridskor


Idag har vi åkt skridskor ååå vad dom tyckte att det var kul jag e så glad att dom hade varsina, leo kunde på slutet åka en liten bit själv och det är andra gången han åker. Jag e så stolt.
Sen åt vi lunch på McDonalds man måste ju pasa på när dom har elMaco, min favorit i hela världen, annars gillar inte jag McDonalds.

lördag 30 januari 2010

På eftermiddagen åkte vi till Stadium och köpte skriskor till Robin och sedan blev det tacos och Robinson final. Var det rätt som vann??? Det tyckte inte vi, vi gillade innte alls hasse nästan vem som helst hade varit bättre, men men
Vad tycker ni?

Junibacken


Det blev en sväng förbi Junibacken på förmiddagen vi är nog deras största fans..... Men det e ju så skönt på vintern att åka dit, med årskortet e det ju gratis och Robin och Leo springer runt och leker och deras teatrar e så sjukt bra Robin och Leo lever sig in i det och dom sjunger med och sjunger och leker även hemma. Jag kan verkligen rekomendera det till alla med småbarn att åka dit, det är faktiskt kul även för oss vuxna, skådisarna stoppat in lite skämt och inpuls repliker som får oss att skratta.

Fredags mys..

..i soffan med Micke som kom hem tidigare än väntat. Det blev räkor vin och aioli, ååå vad ovanligt tänker ni som följer bloggen. men den här gången hyrde jag ingen skräck film eftersom micke var hemma så det blev fast and the furius men den var jätte bra. Men jag sover så dåligt när jag har druckigt alkohol även fast det bara var 1 1/2 glas så vaknade jag säkert en 20 gånger i natt vilket var så typiskt för i natt sov Leo hela natten vilket jag inte kan minnas när han gjorde sist, =( Typiskt.

torsdag 28 januari 2010

Jobbat

Det var jätte kul att vara tillbaka på jobbet efter att ha varit sjuk i en vecka. Men kvällen blev kort, mamma var barnvakt i dag och Micke e bortrest och Emma hos farmor. Så jag gjorde middag när jag kom hem från jobbet, jätte avanserade felix bruna bönor och falukorv till mig och gårdagens spaggetti och köttfärssås till Robin och Leo. Sen har vi tittat lite på Peter pan för ovanlighetens skull och nu e det ju redan dags att sova, känns som jag knappt har hunnit se dom idag =(.
Idag ska jag lägga mig i badet när jag har lagt dom med en kopp te och fortsätta på min bok =)
Jag får spela in robinson för jag kan ju inte titta på det när Micke e borta. så det får bli CSI kl21.
Hoppas ni också får en trevlig kväll.

Det snöar


Det snöar...... och snöar... och snöar.

Här slutar det aldrig att snöa när vi kom ut i morse hade det kommit en decimeter till.

Vi har inte sett så här mycket snö på åratal, på balkongen är snön lika högt upp som balkongfönstrena.

onsdag 27 januari 2010

Robin och Leo har bråkat hela dagen..........................
Ja vad ska man säga, jag fick iallafall sov morgon ända till kl 8. Leo sov i våran säng från kl3,36 och då sover han alltid länge så det var skönt och om inte Robin hade kommit så hade han säkert sovit längre.ffat
Men det e så tråkigt när dom bara bråkar hela tiden och leo har skaffat sig ett konstigt beteende nu, när vi blir arga så skrattar han, det känns skit jobbigt. Vad gör man när man e skit arg för att han har gjort något dumt och han bara skrattar.
I morgon ska jag gå och jobba det ska bli kul.. Men jag har bett mormor att komma hit och vara barnvakt för Robin hostar så han nästan kräks vid minsta lilla anstängning så det känns fel att lämmna han på dagis.

tisdag 26 januari 2010



Robin ville titta på Happy feet och Leo på Peter pan så Leo fick gå upp och titta i vår säng sen ångrade sig Robin och ville också se på Peter pan så han gick upp sen roppade han Leo sover och det gjorde han, när jag försökte väcka honom rullade han bara över på sidan så till slut sa jag vakna Leo vi ska äta glass, då minsann öppnade han ögonon på en gång, jaja =)
Det blev en lugn dag idag.......
vi har ritat, bytt sägkläder och bara haft det lugnt vilket e ganska ovanligt eftersom Robin och Leo brukar slåss större delen av dagarna, så jag e jätte nöjd med den här dagen, hoppas morgondagen blir lika lugn.
Nu har vi ätit middag, jag åt ost och skink sallad och Robin och Leo pannkakor.
Micke e bortrest och Emma e hos farmor.
Undra om jag ska bada och läsa när dom har lagt sig i dag, älskar att ligga i badkaret och läsa och just nu har jag precis börjat på en jätte bra bok.
Idag har vi bara tagit det lugnt, tittat på bolibompa i sängen ätit frukost, ritat och spelat mera memory som nu e Leos nya favorit spel men han förstår inte riktigr om någon annan får ett par han hade velat ha då gråter han...=( stackarn.

måndag 25 januari 2010


När dom hade vilat idag så spelade jag och Leo memory, han har inte riktigt greppat reglerna men jag tyckte han var duktig iallafall. Sen hann han somna innan middagen var färdig s det slutade med att han grät sig igenom halva middagen. Nu ligger Robin och sover som en stock fast Leo e fortfarande vaken........ fattar inte varför han aldrig sover han sov inte middag och han springer inne hos oss iallafall 3-4 gånger per natt. Behöver han ingen sömn eller???
Hemma idag också yrseln släpper tyärr inte, men det känns bra att vara hemma också för Robin och Leos skull som e jätte förkylda vilket märks på Robin som hostar så det låter som han ska kräkas så fort han springer eller leker vilda lekar och Leo som är helt ur humör och gråter för allt. Idag gick han upp och ville titta på Peter Pan i vr säng och där låg han i en timme innan han kom ner och det e ju inte likt honom att ligga still frivilligt, han som e vildare än vildast. =)
I natt hade Emma ont i magen och mådde illa så vi trodde att det var kräksjukan men det blev inget mer så det var ju tur hon mådde illa på förmiddagen så hoppas det har gått över nu

söndag 24 januari 2010

Junibacken och Monopol




I morse åkte vi till junibacken. Första gången vi åkte dit med Emma så vi köpte års kort till henne men nu blev vi tvugna att köpa ett till Leo också för att dom har sänkt minimi åldern till 2 år det gjorde mig lite arg faktiskt, en tvååring har inte så stort utbyte av junibacken tycker jag, snålt av dom, men ialla fall så blev det 400 i bara entre... annars brukar vi äta där men nu åt vi jätte sen frukost så när Leo frågade om vi skulle äta pannkakor som vi alltid gör tog snålheten överhand för lunch till ochh blir 400 det också så då tänkte jag att 800kr på 2 timmar på junibacken e fan inte rimmligtså vi åkte hem och åt korv med bröd och spelade Monopol medans Robin och Leo vilade i vår säng framför peter pan. Micke vann sjukt överlägset Vi hade inga hus knappt, inte ett öre och han hade hotell och krävde 18000 bara för att vi hammnade på hans gata, jag och Emma la oss innan vi började gråta. =(

lördag 23 januari 2010

Lördag

Robin och Leo gick ner och väckte Emma och så här såg det ut när jag kom ner för att se vad de gjorde. =)
I dag blev det en tur till farst, jag försökte lämmna tillbaka ett par örhängen jag hade fått av micke i julklapp men det fick jag inte för dom var tvungen att ha mickes kort då..... så köpte vi fiskar på zoot i farsta och sedan åkte vi till farmor och farfar och åt korv med bröd. När vi kom hem la vi robin och leo i våran säng framför peter pan och sen sommnade jag och micke framför tvn eller rättare sagt datan och vaknade av att dom kom och sa att filmen var slut. Till middag lagade vi potatisgratäng, kött och sallad. Efter maten plockade våran ängel Emma undan startade diskmasinen och torkade av bordet, jag skojade med Micke och sa att Emma har gjort mer på dom här dagarna än vad han har gjort på sex år =).
Sen blev det robinson och nu ska vi sova Emma hostar och var ganska dålig när jag var nere med host medicin till henn så hoppas hon inte också blir sjuk nu lilla gumman.

fredag 22 januari 2010

Fortfarande sjuk och...

Robin och Leo brukar vara så snälla och förstående men inte den här gången inte jag e så yr att tom ligga ner är jobbigt och dom har slagits bråkat och gråtit hela dagen och tillslut var det dags för dom att sova men efter 2 timmars kissande bajsande och tjatande så sommnade robin och leo fick titta på tv i vår säng, sommnade i tio minuter på soffan då kom Micke hen så det slutade med att jag la mig brevid Leo i vår säng och sommnade.
Men gud har skickat en ängel och hon heter Emma.. efter middagen plockade hon ur diskmaskinen, sköljde all disk från igår och idag och ställde in den i diskmaskinen torrkade av diskbänken och köks bordet och plockade undan..... Vad ska man säga hon är det snällaste som finns på jorden och jag e så glad att hon är hos oss.
Nu har vi precis tittat på film, Borta värst hemma bäst, och ska gå upp och lägga oss, jag tror att Micke mår sämre än vad jag gör just nu.

torsdag 21 januari 2010

Sjuk

Var hos doktorn i morse och han sa att min yrsel var en infektion i mellanörat och så trodde han att jag hade halsfluss så jag fick penecilin också. Tråkigt att behöva vara hemma från jobbet fast lite bra för Robin och Leo som båda e förkylda, Leo ganska rejält.

onsdag 20 januari 2010

Ledig onsdag

I dag hade jag gtänkt ha världens städ dag, har varit på städ humör i flera dagar nu, det e så kul när man har massa städ lust men så blev det inte. Jag har världens yrsel som om man var jätte full kan knappt göra något alls så jag har legat på soffan hela dagen, det började redan i går men då blev det bättre så jag kunde gå och jobba. Det e så svårt när man jobbar eftermiddag för man vet inte om man hinner bli bra så man kan gå och jobba och om man inte blir tillräkligt bra då hinner dom inte få fram vikarier. Så det e alltid svårt att veta om och när man ska sjukanmäla sig. Nu har jag bett pappa komma hit och vara barnvakt i morgon bitti så jag kan gå till doktorn, för nu e det så jobbigt så jag e lite rädd.

måndag 18 januari 2010

Robin och Leo på dagis när jag skulle hämta dom.

söndag 17 januari 2010

Galaxy



Ja så på kvällen bar det av med silja Galax.....

Inte en av de bästa resor vi varit å tyvärr............ Hytten luktade cigarett rök fast de e rökfria :(

Bad vadelningen helt värdelös och överlag var personalen inte särskilt trevlig, någonstans.

Vi började kvällen med buffen som jag tyckte var jätte bra efterättbordet var halt suveränt. Men buffen var väldigt rörigt byggd så om man inte ser sig onkring missar man både sallads bordet och det kallskurna. Men gud så gott, jag älskar ju att äta så min lycka var ju gjord där.

Sen gick vi till Starlight Lounge där hade dom någon halv taskig underhållning och både Micke och jag tyckte det var ganska b. ( dagen efter upptäckte vi att dom hade disco på en annan våning som vi inte ens visste fanns... vad kan man säga ???=)
Frukosten var också jätte bra och efter den gick vi tillbaka till hytten och jag sov enda till 12 då handlade vi lite taxfree och gick sedan och åt lunch men jag kunde inte äta alls för det gungade något så fruktansvärt =) sen drack vi lite drinkar och myste tills vi kom iland och det var dags att åka hem till barnen som hade sovit dåligt hos mormor och morfar och därför gick på hög varav när vi kom hen men jag var så trött att jag sommnade så fort dom lagt sig.

Hela poängen med resan var att vi firar 6 år den 17 januari så vi tänkte fira det med en kryssning och efter 12 slaget på natten så förlovade vi om oss så n har jag två ringar och den nya är helt fantastisk tycker jag, super tunn för att passa med den andra som e jätte bred, men fylld av diamanter så den glittrar och glimmar jätte vackert

Visst blev det väl jätte fint?=)

lördag 16 januari 2010

Barnadiset

Ser ut som både vuxna, barn och stora barn har roligast i boll havet, eller hur?

Idag på förmiddagen blev det en sväng till Barnadiset, och stora syster Emma var med och lekte också. Känndes lite lagom eftersom vi ska iväg sen, när vi kom ham sprang jag iväg en snabbis och lagade tumnaglarna, när jag kom hem hade micke kopt en hamburger meny sen var det dags att sätta fart med att duscha och packa sen lämmnade vi Robin och Leo hos mormor och morfar och Emma hos farmor och farfar.

fredag 15 januari 2010

Fredag

Höll på att bli jätte sen idag, tyckte att jag höll tiden bra ända tills vi skulle gå utanför dörren och inser att kl e 8.45 och att min skjuss till jobbet skulle hämta mig i centrum mellan 8.45-8.50 så.... vi sprang hela vägen till dagis, jag med Leo i ena handen som skrek inte bra att springa och mobilen i andra smsande till Fathma att jag var sen men springer. Så in på dagis får tag på en fröken och frågar om de e påväg ut men såklart inte dom e alltid ute annars men just idag ska dom vara inne så jag skriker till robin och Leo av med kläderna av med kläderna tittar på klockan som nu e 8.50 då säget deras fröken at jag tar det här spring du så jag springer ut genom dörren och då kommer jag på att jag kanska borde säga hej då till mina barn så in igen puss puss och sen springer jag allt vad jag orkar till centrm och in i Fathmas bil så annfådd att jag knappt fick fram ett ljud förrens vi var framme på jobbet. (Jag har fantastisk kondition)

Till middag fick jag hemma gjord pizza som Micke och Emma hade gjort,gud vad det e skönt och komma hem och maten e klar.

Sen efter maten åkte vi till Farsta och köpte en skeppar kavaj till mig med vadderat foder, som jag tidigare på dagen sett på ett barn på fritids, jag älskar skeppar kavajer men använder aldrig dom jag har för att jag fryser så mycket, och jag har aldrig sett någon med vadderat foder förut. Tjejen på fritids hade köpt den på rea för två dagar sen så jag tänkte att det e bäst att skynda innan det tar slut. Och den fanns kvar ..... på barnavdelningen......=)..........

I morgon kväll ska jag och Micke åka på kryssning med silja Galaxy......

Tänkte ta en sväng förbi skriskobanan på förmiddagen men har ännu inte köpt några skriskor till Robin så undra hur vi ska lösa detta i morgon

onsdag 13 januari 2010

I dag var min lediga dag eller nästan i allafall var tvungen att åka till jobbet mellan 16-18 för att vi hade personalmöte. Dagen började jätte bra...Leo var på värsta humöret när han vaknade vilket smittade av sig på mig som blev värsta sur kärringen. Men jag hann en massa på förmiddagen, jag städade ur våran klädkammare på övervåningen och det behövdes vekligen. Det e alltid lika kul när det e nystädat och snyggt. Sen efter jobbet åt jag semla som Micke hade köpt från bagarn i södertälje men vi kom fram till att bullen var bra, men jätte lite mandelmassa så det blev lite tråkigt. Trist semlor som e så gott.

måndag 11 januari 2010

Så var det måndag igen.. Skickade iväg Emma imorse på hennes första skoldag efter jul lovet och första sen hon flyttade till oss. Hoppas att hon hade en bra dag i skolan... Den började inte så bra tåget var försenat men som tur var bussen också försenad så hon hann.
Sen lämmnade jag killarna på dagis och gick och gjorde naglar och sen raka spåret till jobbet.

söndag 10 januari 2010

Skridskobanan


I dag blev det en sväng ner till skridskobanan igen, i dag fick Leo åka först och han fick ett litet mål som stöd och han ville aldrig gå av isen men Robin ville ju också åka och eftersom dom delar skridskor så var han ju tvungen att gå av och byta med Robin, men han grät så fruktansvärt att en mamma från familje huset lånade ut hennes sons skridskor till oss för att dom skulle gå hem sen åkte dom båda två så länge man fick men idag tyckte inte Robin att det var så lyckat och han gnällde mest hela tiden och tyckte att allt var bättre igår. I dag kom också Emma och farmor ner och åkte med oss men inte ens Emma kunde få Robin på gott humör. Vi får ta och svänga förbi Länna sport nån dag och kolla om dom har fått in skridskorna, för nu vet vi ju att båda tycker om att åka, det går bara så sjukt mycket pengar bara hjälmarna kostade 399kr st.

lördag 9 januari 2010

I dag....


Har vi åkt runt i lite affärer ja jag vet att jag har total ledsnat men men det går inte att göra nåt utan att jämt vara tvungen att handla. I dag har vi köpt hjälmar och vi skulle ha köpt skridskor till Robin men dom var slut.... Först skulle vi köpa till Leo för att vi hade ett par som jag hade köpt men när vi började prova i affären så kom vi fram till att dom var mer lagom till Leo och att Robin behöver ett par större, men eftersom dom var slut och ingen av dom har åkt förut så tänkte vi att dom kunde dela men när vi kom till skridsko banan så åkte Robin först och då började Leo frysa så mycket så till slut ville han inte ens prova så vi åkte hem..(vi hade 15,5 minus i dag om ni undrar) =( Jätte tråkigt för det ver leo som i flera veckor har tjatat om att han vill åka skridskor så då sa Micke att ska vi inte åka skridskor då för han vill ju så gärna.... så blev det som det blev.

När dom sen vaknade hade Robin fått mersmak och ville åka mer så Micke tog med sig honom och åkte ner till skridskobanan igen och jag stannade hemma med Leo och hade julgrans plundring. Fast jag absolut älskar julgranen så var det lite skönt att slänga ut den, men det e nog för att vardags rummet blir mycket större. Sen fick jag en liten film på telefonen då Micke hade filmat när Robin åkte helt själv, jag tyckte att han var så duktig så det kom en liten tår. Det betyder extra mycket när det e Robin för han e så tafatt och rädd för det mesta och lite klumpig i rörelserna så klarade han att åka själv redan första dagen. Det finns inga ord =)

I går....


hade vi mys kväll och såg på film the Proposal med Sandra Bullock (jätte bra film) och åt lite rostat bröd med hemmagjord tzatsiki och kalamata oliver och 1 1/2 glas rött vin (Parador) mitt absoluta favorit vin, rekomenderar alla att prova speciellt för er som inte e så förtjusta i rött vin för det e lite sött och otroligt gott till det totalt pinsamma priset av 49 kr. Sen blev det lite kinamat från Kina Hörnet i farsta som Micke köpte på vägen hem. Åååå vad det e mysigt med fredags mys....

torsdag 7 januari 2010

Bara jobbat

I dag hade vi studiedag på jobbet och jag började halv nio vilket var chockartat tidigt för mig som annars går upp vid den tiden och nu när Robin och Leo inte har varit på dagis på tre veckor så har vi ätit frukost vi nio tiden. Jag var på dagis kvart i åtta vilket också är det tidigaste som Robin och Leo någonsin varit där =).
Det får en att inse hur lyckligt lottade vi är annars är vår tidigaste dag på dagis 9.15 och det är för att dom har gympa och skogs gruppen så det är ju helt frivilligt att se till att vi e där då.
Men men färdig gnällt om detta vi fick sluta tidigt så jag kunde hämta dom vid halv fyra vilket känndes jätte bra speciellt eftersom Leo inte hade sovit på dagis för han hade kissat på sig stackarn, hqn som har slutat sova med blöja på dagen nu på jullovet så blev det så dumt första dagen på dagis.... plus att jag höll på att glömma att berätta för personalen att han hade slutat med blöja efter som jag säkert fortfarande sov när jag lämmnade dom i morse, så mitt i vår föreläsning på jobbet när föreläsaren säget att det är sååå viktigt med komunikationen mellan personal och föräldrar dåå slog det mig ååååå herre guuuud tittade på klockan 11.40 shit då ska dom sova nu så jag kastade mig ut ifrån föreläsningen och ringde till dagis och fick tag i förskolechefen av alla människor och skickade in henne på avdenlningen för att berätta att han inte skulle ha någon blöja när han sov. Ja vad ska man säga???=)
Det var den dan det.
Nu e det dags för CSI så ......

onsdag 6 januari 2010

Aik hockey


Idag har vi tagit det lite lugnt och skruvat upp hyllor i Emmas rum och hon och Micke åkte iväg och köpte en internet kabel( det behövs en till nu när Emma ska ha data också så vi slipper slåss om internet) Jag Robin och Leo stannade hemma, trodde aldrig att jag skulle säga detta men jag dööör om jag måste gå i en enda affär till efter denna veckas springande i affärer.

När killarna hade sovit färdigt åkte vi på hockeyn. och på vägen hem blev det kina mat från Kina hörnet i Farsta (för ovanlighetens skull) och film Sista Johan Falk filmen (för ovanlighetens skull, vi e inte alls enformiga) den var faktiskt den bästa i serien tyckte jag.



Här kommer bilder på hur det blev i Emmas rum med de nyinköpta gardinerna överkastet och kuddarna och nallebjörnen hon fick. =)

tisdag 5 januari 2010

Idag var det en kort dag på jobbeteller egentligen lika lån som vanligt men eftersom jag jobbade 10-13 så känns det så kort för då hinner man fortfarande göra något när man kommer hen , men dett någor vart att flänga runt i olika butiker, Rusta, bejer kappahl, lindex, cubus och hennes. Vi letade efter en lång vinter jacka till Emma men det går ju inte att hitta i januari för då kan man bara köpa sommar jackor, för det e ju så varmt i sverige i januari. Tillslut hittade vi en på Kappahl som var jätte snygg,, svart och cerisrosa.
Sen blev det ett cerisrosa överkast på rusta och en ljusrosa kudde.

söndag 3 januari 2010

Ikea

I dag åkte vi till Ikea så fort dom öppnade, ochg plockade upp Emma på vägen. Sen lämmnade vi inr Robin och Leo i barnhörnan. Men en timme på ikea är verligen långt ifrån tillräckligt, ändå viste vi hyffsat vad vi skulle ha, det blev en säng/ madrass till Emma, hyllor lite tavelramar, cerisa gardiner, mm Sen var det bara att åka hem och sätta fart så att rummet e klart i morgon när hon ska sova hos oss.

lördag 2 januari 2010

Disney on ice

I dag har vi varit på Disney on ice..
Vi hade jätte bra platser och såg allt bra, det känndes kul så att Robin och Leo slapp se små prickar på isen bara.
Dom fick välja varsin souvinir så robin tog ett Peter pan svärd och Leo Ariel men när han såg snärdet Robin hade fått ångrrade han si genast och blev jätte ledsen, men Micke och jag trodde att vi gjorde rätt för att det första han gick till var Ariel och han brydde sig inte alls om dom andra sakerna men nu e han fortfarande sur och arg och vill inte alls ha någon ariel så det så.
Efterår åkte vi till ica maxi ock köpte lite taco middag till mig och micke och handlade en jätte björn till Emma som hon kan gosa med när hon bor här. Sen när vi lagt barnen blev det tacos och film i soffan den här gången tittade vi på Wallander.

fredag 1 januari 2010


Här kommer lite bilder ifrån Nyårsafton hemma hos mamma och pappa

2010

Hoppas att ni alla hade en bra kväll igår, Det hade vi men Robin och Leo var lite rädda för alla fyverkerierna på natten.
I dag var vi en sväng på Ica maxi och småhandlade och killarna fick leka i deras lekrum sen dom byggde om så är det nästan värt att åka dit bara för det, det är så jätte fint och Robin och leo verkligen älskar det, så nu kan man handla med gott samvete. Efteråt blev det ett besök på McDondalds för en El Maco....... Robin och Leo fick Alvin och Brittnet från Alvin och gänget 2 så dom blev jätte glada.
Sen har jag varit nere och städat på undervåningen så att vi kan göra iordning Emmas rum igen som har tjänat som sovrum till micke när leo sover i vår säng,/förråd dom senaste åren sen hon flyttade till sin mamma. Men nu ser det värre ut än innan. Har ingen aning om var jag ska göra av alla ute dynor, alla barnvagnar, bilbarnstolar, mm. Det e så dåligt med förvaringsutrymmen tycker jag vi har 2 klädkammare men i den uppe har vi babysaker som lite madrasser spjälskydd babysitter och sånt och kläder och där nere har vi ytterkläder, skor och alla lakarn, gardiner och dukar. Det är fullt till bristningsgränsen i båda men så har vi en vind också men den e inte isolerad och förra vintern snöade det in så där uppe kan man inte ställa vad man vill heller. Jag skulle vilja flytta till ett jätte hus och använda minst ett rum till bara förvaring. Å ljuva tanke.
Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)