.

.

torsdag 16 december 2010

Hål i öronen.

I morse när vi ligger i sängen ligger Leo och pillar på mina örhängen så säger han: När man blir stor får man ha örhängen då??
-Ja säger jag
-men inte barn??
-Jo barn får också säger jag.
-Men får pojkar ha det??
-ja det får dom.
Där stannar diskusionen och jag har gått och tänkt på det på jobbet idag, tittat på barnen framförallt killarna och också frågat hur det kommer sig att dom har hål i öronen.
Jag smsade Micke och frågade om skulle dö om Leo tog hål i öronen, men kände nästan på mig hur han skulle svara så.....
Han tyckte både att han var för liten och att det såg förjävligt ut på killar.
Vet inte riktigt vad jag tycker, innan så tyckte jag att det kan han få om han vill jag ser inget fel i det, men nu undrar jag om han ÄR för liten men å andra sidan har jag träffat massa barn när jag har jobbat på dagis som haft hål i öronen.
Önskar att Micke och jag hade kunnat prata om det och diskutera som vuxna men han måste jämt vara otrevlig så det går inte.
Vad tycker ni??
Är det någon som har någon tanke om det här??
I dag fick jag hem massa underbara och fina saker från dagis.
Detta är Leos julpyssel

Och detta är Robins julpyssel, verkar som han har tyckt att det det var riktigt kul att pyssla i år.

Önskar er en trevlig kväll Y

1 kommentar:

Linda sa...

Ja det är frågan om när det små barn tycker jag! Jag personligen har inte tillåtit det på mina tjejer just för att dom nog egentligen inte förstår vad det innebär att ta hål i öronen. Det gör ont och sen kan man vara öm ett bra tag. Inget jag vill utsätta mina små för än så länge.

Min stora fyller snart 8 och säger att hon vill ta hål Dock vet jag att hon inte fixar det så det blir nej än så länge. Hon har autism och har lätt för att rasa inombords när saker går fel. Så jag vill inte utsätta henne för håltagning ännu.

Dock har jag inga moraliska tankar kring detta med hål i öronen. Dock anser jag att barn borde var tillräckligt gammla för att förstå vad det hela handlar om när det gäller själva håltagningen.

Oj nu blev det lite flummigt men jag hoppas du förstår vad jag menar.

Hoppas ni haft en fin dag Kram

Tack för att du har tittat in på min blogg och hjärtligt välkommen tillbaka.

Ha en bra dag!

Kram Michaela :)